Sneeuwkettingen

Laat je adviseren bij Linberg in Molenschot bij de aankoop van de sneeuwkettingen, zodat je de juiste maat kettingen aanschaft (dit luistert nauw!) en zorg dat je de handleiding voor het begin van de vakantie hebt gelezen. 

Oefen een aantal keer op je gemak met het omleggen van de sneeuwkettingen, zodat je in de sneeuwgebieden niet voor verrassingen komt te staan. Zorg er daarom ook voor dat als je de sneeuwkettingen nodig hebt, je deze makkelijk kunt pakken.

Voor vertrek kan je het best de wieldoppen van de banden verwijderen, want deze worden namelijk beschadigd door de kettingen.

De kettingen omleggen is niet echt een fijn werkje. Het is voor jezelf fijner om handschoenen, een oude jas, een fluorescerend hesje, een matje en eventueel een zaklantaarn bij de kettingen in de buurt te hebben.

Zorg dat de sneeuwkettingen altijd om de aangedreven wielen gelegd worden.

De wegen waar sneeuwkettingen verplicht zijn, worden aangegeven met een verkeersbord met erop een plaatje van een wiel met sneeuwketting.

Reinig de kettingen bij thuiskomst met warm water en droog ze af, bewaar ze daarna op een droge plaats, dan kun je langer gebruik maken van je kettingen.

Alvast een hele fijne wintersport vakantie!