Tips voor de beginnende wintersporter

5 handige tips voor de wintersport beginner!

Eens moet de eerste keer zijn… Nog nooit op skivakantie geweest, maar begint het nu toch te kriebelen?
Wij van Linberg geven u graag tips en advies, daarvoor bent u natuurlijk ook altijd van harte welkom in onze winkel in Molenschot!

Neem een proefles
Ga eerst eens een uurtje op ski- of snowboard les in een indoorskihal, om te ervaren of je het leuk vindt.
Kleed je dan goed aan, om binnen te kunnen wintersporten zijn ook winterse temperaturen nodig.
Gemerkt hoe leuk wintersport kan zijn? Volg dan een cursus, zodat je de basistechnieken goed beheerst.

Vermijd schoolvakanties
Indien mogelijk, probeer buiten schoolvakanties op wintersport te gaan als beginneling. Hierdoor is het minder druk op de pistes, en kun je je iets meer focussen op je eigen techniek.

Materiaal
Goede skischoenen en de juiste lengte ski’s is erg belangrijk. Ook is het belangrijk dat je ski’s op je eigen gewicht zijn ingesteld, zodat ze op tijd los gaan indien je valt. Aan de andere kant wil je ook niet dat ze bij elke hobbeltje los schieten. Mocht je toch ski’s lenen van vrienden of familie, dan is het verstandig om deze te laten afstellen bij Linberg de Wintersportspecialist!

Draag een helm
Naast het feit dat een helm belangrijk is voor je eigen veiligheid, is hij ook nog eens zeer praktisch. Onderschat de voordelen van de helm niet! Zo heb je niet snel last van koude oren. Ook dient hij prima als handtas tijdens de lunch, je handschoenen, sjaal en zonnebril kun je zo eenvoudig bij elkaar houden.

Kies een skigebied met veel blauwe pistes
Blauwe pistes zijn in Oostenrijk de minst moeilijke pistes en ideaal voor beginners. In Frankrijk is er vaak nog een makkelijkere categorie, namelijk de groene piste. In Oostenrijk worden groene pistes voornamelijk gebruikt voor het rodelen.