Knaus Travelino

De KNAUS TRAVELINO toont aan, dat een goed idee niet zomaar oplost. Waar een wil is is een weg. En de wil van het KNAUS team is onwrikbaar. Net zoals het bijzonder lichtgewicht FibreFrame, de dynamische PowerAxle chassis en ultrasone technologie*. Wij hebben een visie, ontworpen in concept, geconstrueerd en geconcretiseerd. Het resultaat is een compleet nieuwe bouwwijze waarmee we beginnen aan een nieuw tijdperk in de caravanbranche. Als visie in productie gaat, zijn alle ogen gericht op de nieuwe revolutie. En dit is nog maar het begin.

 • UltraLight: 750 kg leeggewicht
 • FibreFrame: modernste frametechnologie
 • PowerAxle: extreem lichte chassistechnologie
 • RevolutionCube: EPP‐meubelbouwtechnologie
 • U‐SonicBonded: Ultrasone verbindingstechnologie
Bekijk de modellen

De revolutie

Een nieuwe vorm. Het interieur is versierd met organische vormen, geïntegreerde LED‐strips en kubus‐achtige technieken, die absoluut nieuwe maatstaven zet. Ontdek het zelf!

DE NIEUWE LICHTBOUWDIMENSIE

Met de term UltraLight combineren wij alle lichtbouwelementen. Naast bekende technieken, zoals sandwichopbouw of honingraattechniek, wafeltechniek of Multi‐Core‐materialen bieden de toegepaste materialen en methoden zoals COLDMELT‐Technology, RevolutionCube of het PowerAxle‐chassis niet alleen nieuwe mogelijkheden, maar zorgen er in hun totaliteit ook voor dat een volwaardige 4‐persoons caravan met een leeggewicht van 750 kg is ontstaan. De star van de TRAVELINO is echter het nieuwe FibreFrame, waarvan de vezelelementen uiterst vormvast en variabel zijn.

 

RevolutionCube & COLDMELT

Ultramoderne techniek – ook wat het interieur betreft. Met EPP, wordt een volledig nieuw, tot op heden nog niet toegepast binnen de caravanbranche, zeer licht van gewicht, duurzaam en stabiel materiaal geïntroduceerd: geëxpandeerd polypropyleen. Middels deze ultramoderne energie (COLDMELT‐Technology*) wordt zogenoemde KALTSCHMELZ® verbindingstechnieken samengevoegd met een lichtgewicht materiaal (Multi‐Core‐platen) ter bevordering van hoge weerstand en stabiliteit.

PowerAxle

Lichtgewicht chassis technologie. Met 35% minder massa dan een vergelijkbare conventionele chassis, wordt de PowerAxle een interessant partner voor o. a. hybride en e‐mobility trekauto’s. De nieuwe chassis technologie heeft ook een ongekende rijdynamiek, welke spoorvorming geen enkele kans biedt. 

FibreFrame

Gepatenteerde Frame technologie. Een halve eeuw lang zijn caravans op traditionele wijze gebouwd. KNAUS is een nieuwe weg ingeslagen en heeft inmiddels een zelfdragend systeem ontwikkelt, waarbij ook het meubilair niet langer stabilisatie‐elementen behoeven te zijn, maar compleet nieuwe mogelijkheden geeft en onverwachte flexibiliteit biedt in zowel indelingen als ook in ruimte‐design. 

UltraLight

Het nieuwe lichtgewicht. Dankzij EPP materialen, slimme sandwich bouwmethode, revolutionaire Multi‐Core constructie en de interactie van innovatieve frame en chassis technologieën, is de TRAVELINO is een volledige 4‐persoons caravan met 750 kg leeggewicht.

* De verbindingstechnologie is gebaseerd op de gepatenteerde WoodWelding® technologie van WoodWelding SA, waarvoor Adolf Würth GmbH & Co. KG een sublicentie heeft gekregen.

Interieur

Het interieurdesign voor morgen

Organische vormen, geïntegreerde LED‐strips en vederlichte constructies: wij hebben de oude vertrouwde wegen in de meubelbouw verlaten en onze visie van vrijheid nieuw gedefinieerd. Daaruit is een revolutionair design ontstaan, waarmee wij een nieuwe jaartelling in de caravanbouw starten.

 • Ultralichte RevolutionCube‐meubelbouw
 • Geïntegreerde LED‐verlichting
 • Intelligente ruimte‐indeling
 • Volwaardige keuken

Wonen

RevolutionCube meubelbouw

Dankzij de innovatieve meubelvormen en ‐geometrieën moeten de meubels hier niet van de vloer tot het plafond worden ingebouwd. Dit creëert een open ruimtelijk gevoel en bespaart gewicht. Natuurlijk met de gebruikelijke stevigheid en functionaliteit.

Laadstation

Hier kunt u apparaten als tablets en laptops heel gemakkelijk via USB opladen. Bijzonder slim: smartphones kunnen zelfs wireless per inductie worden opgeladen. En door de directe integratie in het meubel achter de zitbank valt het stopcontact niet op en kan hij op een veilige plek worden weggelegd.

Koken

Slapen

Onderhoud verzorging

Exterieur

Met het FibreFrame op naar de toekomst

Een halve eeuw lang werden caravans op dezelfde manier gebouwd. Nu heeft KNAUS het zelfdragende FibreFrame ontwikkeld, dat volledig nieuwe constructie‐ en designmogelijkheden biedt. Als de eerste in zijn soort maakt de TRAVELINO daarmee een flinke stap naar de toekomst.

 • High‐Strength GFK‐dak
 • LED‐achterlichten met dynamische knipperlichten
 • Ultralichte ALKO‐chassis
 • Precies op maat gemaakte WIGO‐voortent verkrijgbaar

Tijdloos

Het FibreFrame geeft de TRAVELINO zijn tijdloos‐moderne silhouet.