Gaskeuring Duitsland G-607

Reist u met uw caravan naar Duitsland, dan kan het voorkomen dat er bij het aanmelden op de camping door de beheerder gevraagd wordt, of uw caravan een gaskeuring heeft gehad. Wanneer uw caravan geen goedgekeurde gaskeuring G-607 heeft gehad, kan uw caravan de toegang tot de camping geweigerd worden.

Iedere twee jaar
Veel Nederlanders weten dit niet, maar in Duitsland is deze keuring al meer dan 10 jaar verplicht. De gasinstallatie van de eigenaren van caravans moet in Duitsland geregistreerd zijn en iedere twee jaar deze gaskeuring G607 ondergaan. De campingbeheerders zijn aansprakelijk voor de veiligheid van de campings. Vandaar dat zij kunnen vragen naar het logboek van deze keuring, ook aan gasten uit het buitenland. Het kan dus gebeuren dat als uw caravan geen logboek van deze keuring heeft, dat u geen standplaats krijgt.

Voorkom problemen met bijgewerkt logboek
Onze monteurs zijn gecertificeerd om deze keuring uit te voeren. U ontvangt de bijbehorende zegels voor deze gaskeuring die 2 jaar geldig is.

Bij deze gaskeuring wordt gecontroleerd of uw caravan of camper aan alle criteria van de G-607 voorwaarden voldoet. Denk hierbij aan o.a. controle van de drukregelaar, gasslangen en lekdichtheid. Als alles goed in gekeurd wordt dit in het logboek vermeld. Dit alles gebeurt volgens de Duitse richtlijnen. Attentie: alleen voertuigen met originele / af fabriek gemonteerde gasinstallatie kunnen worden gekeurd*.

-Kosten voor deze gaskeuring¹:€ 67,50. 
-Wanneer dit gecombineerd wordt met een BOVAG inspectiebeurt zijn de kosten voor de gaskeuring €55,-.

¹€ 67,50 keuring voor originele/af fabriek gemonteerde gasinstallatie. *Bij afwijkende modellen of wanneer u zelf wijzigingen heeft aangebracht, geldt ons uurtarief.


Afspraak maken of meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dhr. Kees Roelen van onze werkplaats.
Tel. 0161-41 12 46

 

Gaskeuring Duitsland 2020

Zegel gaskeuring Duitsland G607 2020