De juiste wandelschoen vind je bij Linberg

Op de wandel-afdeling van Linberg in Molenschot staan tientallen verschillende wandelschoenen van diverse merken zoals Lowa, Meindl, Hanwag & Grisport. Het zijn allemaal kwaliteitsschoenen, maar welk model moet je nou kiezen? En hoe weet je nou of de pasvorm juist is? De Linberg schoenadviseurs helpen je graag bij de juiste keuze.

Hellingproef
Een correct passende wandelschoen sluit netjes aan om de voet, knelt niet, de hak slipt niet of nauwelijks op een helling en je tenen mogen op een helling niet tegen de voorkant zitten. Die laatste twee zaken test je natuurlijk het beste door een helling te nemen! Vandaar dat we hiervoor een speciale hindernisbrug hebben staan op onze wandelafdeling. Helling op test je dit door kleine stapjes op de bak van de voorvoet te lopen. Je hak mag dan hooguit een potlooddikte omhoog komen. Helling af moeten je tenen genoeg bewegingsruimte hebben. Als je met je tenen kunt wiebelen, zit je dus goed.

Wandel hellingproef

Wie, wat, waar?
Bedenk voor je bezoek aan Linberg waar en hoe je wandelt; maak je doorgaans lange afstanden? Hoe vaak wandel je? Op wat voor ondergrond? Met of zonder bepakking? Deze vragen zal je schoenadviseur je ook gaan stellen, want deze zaken zijn bepalend voor de schoenkeuze. Onverharde wegen bv. vragen om een schoen die meer ondersteuning en grip geeft.

Wandelschoenen

Tips
Bijna iedereen weet het, maar bij wandelschoenen is het extra belangrijk: schoenen passen kun je het beste `s middags doen, dan zijn je voeten opgewarmd en daardoor wat dikker. Zorg ervoor dat je even de tijd hebt als je onze wandelafdeling bezoekt. Adviseurs Carlo, Karin en Michiel zullen je meerdere modellen laten passen, zodat je kunt voelen welke het beste bij jouw voeten passen. Zij kunnen je voeten opmeten en natuurlijk moet je even de hellingproef doen. Ook is het verstandig met ieder paar de winkel rond te lopen, om je voetafwikkeling te testen. 
Gelukkig helpen onze adviseurs je op hun gemak bij de beste keuze. Bij Linberg sturen ze je alleen met het juiste paar wandelschoenen naar de kassa!