Laat onze monteurs het werk doen!

Nederland is een echt fietsland en ook op kampeervakantie hoort de fiets erbij voor veel Nederlanders. Op de fiets kunt u op uw gemak de omgeving bekijken. U ontdekt op vakantie zo de mooiste plekken, ook daar waar u met de auto niet verder kan rijden. En natuurlijk is de fiets mee hebben handig: `s ochtends even verse broodjes halen bij de campingwinkel is zo gebeurd!

VOORDELEN FIETSENDRAGER OP CARAVAN
Vroeger werden fietsen op het dak van de auto of los in de caravan meegevoerd. Tegenwoordig gaat de fiets gemakkelijk in een fietsdrager mee, die op de dissel of aan de achterwand van de caravan is gemonteerd. Het vervoeren van uw fietsen in een fietsendrager biedt veel voordelen: een lagere luchtweerstand, een stevige bevestiging van de fiets op de drager, minder kans op beschadigingen aan uw auto en geen grote tilhoogte meer om de fiets op de dakdrager van de auto te plaatsen.

Elektrische fietsen? Geen probleem!
Zowel voor zwaardere elektrische, als voor gewone fietsen heeft Linberg fietsendragers te koop in onze winkel in Molenschot. U kunt deze zelf monteren of professioneel laten opbouwen door onze vakmensen van de BOVAG caravan werkplaatsDe montage van een fietsenrek dient vakkundig te gebeuren. U moet bv. bij montage achterop precies weten waar de achterwand van de caravan het sterkst is. Bent u niet technisch, dan adviseren wij u om dit werk zeker te laten uitvoeren door één van onze monteurs.


FIETSENDRAGER VOOROP OF ACHTEROP?
Bij montage door onze werkplaats bekijkt de monteur samen met u, of de fietsendrager op uw caravan het beste op de dissel of juist op de achterwand van uw caravan kan worden gemonteerd. Bij aankoop in de winkel wordt u hier natuurlijk ook over geadviseerd.

Bij elke caravan en elk rek is het advies weer anders. Dat heeft te maken met de kogeldruk van de caravan en de invloed van de fietsendrager hierop (stabiliteit van de caravan dient uiteraard gewaarborgd te blijven!) en of er voldoende ruimte aanwezig voor een fietsendrager op uw caravan. 
De montage van een fietsdrager heeft gevolgen voor de kogeldruk. Heeft u altijd te maken met een te lage kogeldruk, dan is een drager op de dissel aan te bevelen. Is de kogeldruk standaard al hoog, dan is een drager achterop de caravan beter. 

Bij het vervoer van meer dan twee fietsen is het soms aan te bevelen om zowel een drager op de dissel als op de achterwand te monteren. De stabiliteit/belading en de kogeldruk laten zich zo het beste verdelen.

Heeft iemand, ondanks een goede belading, last van een verminderd rijgedrag met de caravan, dan luidt het advies om een stabilisatorkoppeling te monteren.