Schoenen Onderhoud

Vergeet niet dat alle schoenen onderhoud nodig hebben, goed onderhoud is bepalend voor de levensduur van uw schoenen.

Schoenen met een waterdichte voering, zoals Gore-Tex, Spo-Tex etc, behandelt u het beste met een spray/depper van Collonil speciaal voor Gore-Tex/Spo-Tex voering. Met dit product behoudt u het ademend vermogen optimaal.

Om het ademend vermogen optimaal te behouden is het ook van belang om de voering van de schoenen schoon te spoelen. Door huidvetten en zouten van uw transpiratievocht slipt de voering op den duur dicht, waardoor het ademend vermogen vermindert. Wanneer u het inlegzooltje uit de schoen haalt en de schoen vol laat lopen met lauw water, spoelt u op deze manier de voering schoon.

Op den duur heeft het lederen bovenwerk een klein beetje wax/vet nodig om het leer van de schoen soepel te houden en het uidrogen van het leer te voorkomen.
Lederen schoenen, hieronder vallen ook nubuck/suéde schoenen, behandelt u het beste met een leervoedend product voor schoenen: een wax/vet zoals Sno-Seal en Collonil creme.
Lederen schoenen moeten regelmatig behandeld worden met een wax of vet product, dit houdt het leer soepel en maakt het leer waterafstotend.
Nubuck/suéde schoenen zullen door het gebruik van leervoedende materialen wel een stuk donkerder worden, helaas kunt u dit niet voorkomen. Het gebruik van een spray biedt voor een korte tijd uitkomst, maar op den duur is het raadzaam om de schoenen te behandelen met een wax/vet om uitdroging te voorkomen.

Garantie
U krijgt 1 jaar garantie op fabricage- of productiefouten. De betreffende producent bepaalt wat hieronder valt.
Problemen met uw schoenen die het gevolg zijn van slijtage en/of slecht onderhoud vallen niet onder garantie.

Ruilen
Gedurende 8 dagen mag u de schoenen thuis napassen om zeker te zijn van een juiste aankoop. Doe dit alleen binnenshuis want als u eenmaal buiten heeft gelopen is de ruiling niet meer mogelijk.

Tip 1
Controleer thuis nog even voor de zekerheid of u de juiste maat heeft.

Tip 2
Wanneer u de schoenen een lange tijd niet gebruikt, zet ze dan, lichtjes ingevet, in de doos in een kast op kamertemperatuur.

Tip 3
Zet uw schoenen nooit bij een warmtebron of in de zon, hierdoor kan het leer uitdrogen. Laat de schoenen daarom aan de lucht opdrogen. Zet ze op z'n kop om te voorkomen dat er water in de schoen trekt. Om het drogen eventueel te versnellen, kunt u het beste de veters eruit halen en een prop keukenpapier in de schoen stoppen.

Tip 4
Haal de veters eruit tijdens het invetten van uw schoenen en vet ook uw veterhaakjes/oogjes in. Dit voorkomt roestvorming. Vet ook de rand van de tussenzool licht in om te voorkomen dat hier water in trekt.

Heel veel plezier met uw aankoop!