SMART-Trailer: De juiste kogeldruk via telefoon

E-Trailer weer completer

SMART-Trailer geeft via een app op uw smartphone informatie over de status van uw caravan of camper. Het SMART-Trailer systeem kan eenvoudig geïnstalleerd worden in elke camper of caravan. Controleer voor vertrek gemakkelijk de spanning van uw banden en zet bij aankomst uw caravan in handomdraai waterpas.

E-trailer

E-trailer

De jongste uitbreiding betreft de E-Load. Het inpakken van de caravan is namelijk altijd een hele klus. De caravan inladen is niet alleen veel werk, daarnaast moet er ook nog rekening gehouden worden met het juist beladen. Je kunt een caravan op meerdere manieren verkeerd beladen:

  • Te zwaar bij de trekhaak
  • Te zwaar achterin
  • Te veel gewicht links of te veel rechts
  • Te veel gewicht in de bovenkastjes

Wanneer je te veel gewicht op de trekhaak hebt, is je kogeldruk te hoog. Het gevolg hiervan is dat de trekhaak kan breken en dat de achter-as van het trekkend voertuig te zwaar belast wordt. En de voorwielen van de auto nauwelijks grip hebben op de weg.

Wanneer het gewicht achterin de caravan overheerst, heb je een te lage kogeldruk. Hiervan is het gevolg dat je 'zweverig' rijdt. Een te lage kogeldruk zorgt er bovendien voor dat de caravan sneller gaat slingeren.

Het slingeren van uw caravan is gevaarlijk voor uzelf en voor andere weggebruikers. In het ergste geval dat u toch gaat slingeren is  maar één maatregel effectief: remmen. Doe dit krachtig en gedoseerd. Veel mensen denken dat gas geven help om de caravan uit de 'slinger' te halen, maar dit is echt niet waar. Door het verhogen van de snelheid zal de caravan alleen maar meer gaan slingeren. Het beste is om het slingeren te voorkomen, dit kan door met een juiste kogeldruk niet te hard te rijden.

Naast dat het gevaarlijk is voor jezelf en voor andere weggebruikers is het ook nog eens strafbaar. Welgeteld kan het een boete van € 240,- opleveren als je een verkeerde kogeldruk hebt.

Daarom is E-Trailer nu gekomen met een module die de actuele kogeldruk weergeeft op je smartphone. Deze module heet de E-Load.

Wat kan je verwachten van de E-Load?

Met de E-Load lees je in je smartphone gemakkelijk de actuele kogeldruk af. Als de kogeldruk niet goed is geeft de app aan hoe je het gewicht in je caravan beter kunt verdelen. Met deze informatie kan je je spullen verplaatsen in uw caravan, zodat u slingeren voorkomt tijdens het rijden.

De E-Load:

  • Maximaal 200 kg kogeldruk
  • Voorkomt slingeren van de caravan
  • Leest eenvoudig de kogeldruk af
  • Werkt in uw voordeel omdat u geen boete van € 240 riskeert