Onderhoud Ski's en Boards

Goed onderhouden materiaal glijdt echt beter, kan beter tegen beschadigingen en houdt beter op ijzige pistes. Toch verzuimen veel wintersporters om hun ski's of boards regelmatig te laten onderhouden.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, terwijl een beetje onderhoud je echt heel veel meer comfort en grip geeft en zo ook de kans op ongelukken verkleint!

Wanneer moet je onderhoud laten doen?

Wedstrijd wintersporters zullen hun materiaal vaker een waxbeurt geven, afhankelijk van de temperatuur en bramen worden de staalkanten geslepen. Voor gewone wintersporters hoeft dat natuurlijk niet zo vaak. Bij gewoon gebruik en zonder beschadigingen is een goede (handmatige) waxbeurt per week voldoende. Gaan de ski's of boards in een machine dan is 2 keer per week beter. Verder is het slim om je materiaal goed gewaxed op te bergen, zodat het belag niet kan uitdrogen. De staalkanten dien waxvrij te zijn, anders gaan ze roesten.

Linberg verzorgt voor u de verschillende mogelijkheden van onderhoud en zal u adviseren voor welk type onderhoud u zou kunnen kiezen. Op basis van de staat van uw ski's of boards en uw verhaal komen wij tot een onderhoudsvoorstel. Bekijkt u de mogelijkheden hieronder.