Skischoenen

Als je overweegt om skischoenen aan te schaffen dan zijn er erg veel verschillende merken en type schoenen waaruit je kunt kiezen. Hoe weet je nou welke skischoenen passen bij jouw voeten, je skiniveau en bij de activiteiten die je wilt gaan doen op de piste?

Er is veel informatie op het internet te vinden over de specificaties van de schoenen en waar de schoenen wel of niet geschikt voor zijn. Het wordt alleen wel wat moeilijker om te bepalen of een schoen past bij jouw voeten. Een goed passende en aansluitende skischoen is essentieel voor de controle tijdens het skiën.

Als een skischoen te ruim is of te zacht is gaat dit direct ten koste van de controle die je hebt over je ski’s. Bij te ruime skischoenen zien we ook vaak dat mensen last krijgen van kramp in de voeten door het gebrek aan steun en grip in de schoenen.

Is de schoen te krap dan heb je vaak al snel last van drukpunten, verminderde doorbloeding in je voeten, zenuwprikkelingen en pijn in je voeten, wat vaak resulteert in minder plezier tijdens het skiën. Het is dus van groot belang dat je je laat adviseren door deskundig opgeleide mensen die weten waar ze het over hebben en je een keuze kunnen bieden in verschillende merken en modellen skischoenen.

Het aanmeten van skischoenen is nauwkeurig werk waarbij we uiteraard uw voeten opmeten en analyseren. We gaan met u in gesprek om te inventariseren wat uw skiniveau is, uw wensen zijn en wat de ervaring is met eventueel voorgaande skischoenen. We komen dan uit op een aantal modellen binnen onze collectie die we met u doorpassen. Het kan zijn dat we de perfecte schoen kant en klaar in onze winkel voor u hebben staan, maar het kan ook zo zijn dat we de best passende schoen nog op enkele punten voor u moeten aanpassen om de perfecte fit te bereiken. Dit aanpassen van de skischoenen wordt bootfitting genoemd.